Tussentijdse toets

Een toets als voorbereiding op jouw examen

De Tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen.

DE TUSSENTIJDSE TOETS
Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt als je wilt achterin de auto mee tijdens de toets.

De TTT is bedoeld voor kandidaten die examen gaan doen in de categorieën B (personenauto), BE (personenauto met aanhanger) en AVD (verkeersdeelneming voor de motor) en duurt even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen.
De TTT is bedoeld voor kandidaten die examen gaan doen in de categorieën B (personenauto), BE (personenauto met aanhanger) en AVD (verkeersdeelneming voor de motor).


VOORWAARDEN
Om in aanmerking te komen voor de toets, moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Je moet dit tonen voor aanvang van de TTT, samen met een geldig legitimatiebewijs zoals een paspoort, Europees identiteitsbewijs, vreemdelingendocument of rijbewijs. Doe je een tussentijdse toets voor de personenauto, dan vul je vooraf ook het formulier Zelfreflectie in. Voor de toets geef je het aan de examinator.


WEG MET DE ZENUWEN
!
Omdat de TTT hetzelfde verloopt als het examen, weet je precies wat je straks tijdens het examen kunt verwachten. De toets is een kans bij uitstek om alvast te wennen aan de examensituatie. Nervositeit wordt zo bij veel kandidaten weggenomen.


VRIJSTELLING VOOR EXAMEN

Omkeren, parkeren of stoppen. Het zijn voorbeelden van ‘bijzondere manoeuvres’ en ze vormen een onderdeel van het praktijkexamen.

Tijdens de TTT komt het onderdeel manoeuvres ook aan de orde. Doe je dit goed, dan krijg je vrijstelling voor dit onderdeel, en hoef je op het eerstvolgend rijexamen geen manoeuvres meer te doen. Als andere onderdelen van de TTT niet vlekkeloos verlopen is dat geen ramp; je vrijstelling blijft staan!

 

ZIE EEN FILMPJE OVER DE TUSSENTIJDSE TOETS

Wij doen er alles aan om de snelste en beste weg te zijn naar het rijbewijs.
Daarom adviseren wij een TTT af te leggen. Cijfers van het CBR.

%

MEER KANS VAN SLAGEN MET TTT

GESLAAGDEN BIJ MICHEL VAN ECK

KLANTEN BEOORDELEN ONZE OPLEIDING

WANNEER DOE JE DE TTT?
Je instructeur bepaalt samen met jou de datum en het tijdstip van de toets. Het mag duidelijk zijn dat een toets niet zinvol is als je net bent begonnen met je rijopleiding. Het CBR adviseert om de toets af te leggen als je ongeveer tweederde tot driekwart van de rijopleiding achter de rug hebt.


ADVIESFORMULIER

Na afloop van de toets krijg je van de examinator een adviesformulier mee. Hierop staan dezelfde onderdelen als op het uitslagformulier van het rijexamen. Per examenonderdeel brengt de examinator een advies uit. Aan de hand van dit formulier zie je precies waaraan je nog moet werken. Samen met je instructeur kun je dan gericht je rijopleiding afronden.
Zorg dat je het adviesformulier bij je hebt als je examen doet. Dit is met name belangrijk als je vrijstelling hebt gekregen voor het onderdeel manoeuvres. Daarnaast kan het adviesformulier de doorslag geven bij twijfel over de examenuitslag.


TARIEVEN

Ons tarief voor een tussentijdse toets bedraagt € 175,- en kan je eenvoudig reserveren via ons kantoor of via je rij-instructeur.

Wil je meer informatie over het CBR?