Faalangstexamen

Een speciaal examen voor faalangst

Kandidaten met faalangst kunnen een speciaal rijexamen, het faalangstexamen, afleggen. Een uitgebreide proef die bij het CBR werd gehouden leverde positieve resultaten op. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de ervaren spanning en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen. Vandaar dat de minister van Verkeer en Waterstaat heeft besloten om het examen definitief en landelijk in te voeren.

VOOR WIE IS HET FAALANGST EXAMEN BEDOELD?
Het spreekt eigenlijk voor zich: het faalangstexamen is bedoeld voor mensen met faalangst voor het rijexamen. Het maakt niet uit of je al eerder rijexamen hebt gedaan. Ook als je al in het traject nader onderzoek rijvaardigheid zit, kun je dit speciale examen aanvragen.

Als je vermoedt dat je last hebt van een ongezonde en extreme angst voor het rijexamen, dan ben je bij Rijschool Michel van Eck aan het juiste adres. Wij zijn als rijschool gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Het is namelijk bekend dat je faalangst het beste al tijdens de opleiding te lijf gaat, en niet alleen bij het examen. Op die manier kun je al vanaf je eerste rijles werken aan je spanning.

Voor mensen die de Nederlandse taal niet (helemaal) beheersen is het faalangstexamen helaas minder geschikt. Een goede communicatie met de examinator is namelijk van groot belang voor het succes van dit speciale examen.

De examinator die dit examen afneemt is getraind om mensen met faalangst te begeleiden.


80 MINUTEN

Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 80 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin je rustig je situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden. In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om u op je gemak te stellen. Want als jij je op je gemak voelt, dan presteer je het beste!

ZIE EEN FILMPJE OVER HET FAALANGSTEXAMEN

Wij doen er alles aan om de snelste en beste weg te zijn naar het rijbewijs.
Daarom adviseren wij een TTT af te leggen. Cijfers van het CBR.

AANTAL FAALANGSTEXAMENS 2017

SLAGINGSKANS FAALANGST

TIMEOUT AANVRAGEN
Ben je eenmaal op weg en de verlammende spanning slaat toe, dan kun je een time-out aanvragen. Of meerdere, als je dat wilt. Je mag het zelf aangeven. Je examinator kan je ook een time-out geven, als hij denkt dat je dat nodig heeft.


NIET MAKKELIJKER

Het faalangstexamen duurt langer, maar is niet makkelijker dan een regulier praktijkexamen! Je moet ook bij dit examen gewoon voldoen aan alle ‘rijvaardigheidseisen’. Dat houdt in dat je moet laten zien dat je veilig en op een verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.


DUURDER

Omdat het examen langer duurt, wordt het wel duurder dan het gewone rijexamen voor de personenauto. Ons tarief voor dit examen bedraagt € 285,- en kan je eenvoudig reserveren via ons kantoor of via je rij-instructeur.


TEST JEZELF

Op www.faalangst.nl of www.123test.nl kun je testen of je moet overwegen om het speciale rijexamen aan te vragen. Overleg altijd met je rij-instructeur!

Wil je meer informatie over het CBR?